Design är något som kan appliceras på hemmets alla hörn. Så även dess väggar. Det finns en hel del olika sorters tapeter med snygga designer som gör att ditt hem sticker ut lite extra. I det här inlägget får du veta mer om design för ditt hems väggar.

Tapeter

Så länge som vi har prytt våra väggar med tapeter har det funnits olika designer på tapeter. Något som tapeter för några hundra år sedan har gemensamt med de tapeter vi väljer att inreda våra hem med idag är att de är inspirerade av naturen. Tapeter får gärna bestå av blommor och andra motiv som är inspirerade av naturen. Om du går in på https://www.familjetapeter.se/ kommer du att få se många bra exempel på snygga designer på tapeter. En annan sak du kommer att lägga märke till är att tapeter och annan färg på väggarna gärna får gå åt de mer neutrala hållen. När vi väljer att dekorera våra väggar med tapeter med färg i sig får de gärna gå åt det mer dova hållet. Till exempel en dov blå färg med blommönster i sig. Det finns också tapeter vars bakgrund går i en enkel, neutral färg. Till exempel vitt men där mönstret får fungera som en färgklick. Till exempel gula blommor.

Det kan vara svårt att veta vilka tapeter man ska välja. Det bästa du kan göra är att utgå från din inredning för att på så vis vara säker på att inredningen matchar med väggarna. Det kan också vara en bra idé att utgå från de tapeter som fanns där tidigare. På så sätt får ditt hem behålla sin patina.

Kända tapetdesigners

Det finns många designers som har gjort sig kända för sina tapeter. En av våra mest kända inredningsdesigners i Sverige är Svenskt tenn. Svenskt tenn grundades år 1924 av Estrid Ericson som arbetade som lärare i teckning och var konstnär. Från början sålde Svenskt tenn enbart föremål av tenn men så småningom utökades deras sortiment med inredning, möbler och tapeter.

Ett annat exempel på en känd tapetdesigner är brittiske William Norris. Han föddes år 1834 och redan i tidig ålder började han att umgås och influeras av andra kända konstnärer vid den tiden. Han arbetade med en hel del olika saker under sin karriär. Men det alla William Norris yrken har gemensamt är att de är konstnärliga. Han är till exempel känd som författare, formgivare, låtskrivare, musiker och konstnär. Han har bland annat designat populära tapeter som pryder många hem runt om i hela världen trots att det har gått över hundra år sedan han dog.