Att inreda och skapa ett hem som är miljövänligt, har blivit allt mer trendigt och är en positiv vändning för miljön. Allt fler byggföretag tar hänsyn till miljön i nybyggen redan på arkitektnivå genom att designa bostäderna så de blir energieffektiva. Allt fler bostadsrätter som säljs har en stilren design med en ekologiskt hållbar inredning från material till väggar och golv.

Inred och designa ekologiskt och sanera radon

Skaffar man en ny lägenhet eller hus eller redan bor i ett hem, kan man inreda ekologiskt och klimatsmart i harmoni med naturen. När man tänker ekologiskt är det också lika viktigt att inkludera hälsan och ett säkert hem. Om man bor i ett hus som har några år på nacken, kan det finnas radon i väggarna, golven eller marken. Radon är en giftig gas som är luktfri och därför märker man inte av radonet. Då är det klokt att anlita ett perfekt företag för en professionell radonmätning i huset! När kunnig personal utför en radonmätning, kan man göra både en långtidsmätning och en kortare snabbmätning. Behövs det ny ventilation kan man också passa på att få denna installerad i samband med en radonmätning, samt få trygga garantier och väl utförda arbeten av kunnig personal.

Miljöriktig design

Något som alltid är snyggt när man designar en inredning i ekologisk stil, är att använda mycket material från naturen som sten eller trä. Man ska tänka på mycket jordnära färger som grönt, brunt, grått eller vitt i olika nyanser. Det finns många bra naturmaterial som passar till ekologisk hemdesign. När man väljer tyger ska man tänka på att välja lin, jute, ull eller ekologiskt framställd bomull. Trämöbler är också att föredra i en inredningsstil som ska passa ett ekologiskt hem. När man inreder ett hem med inspiration av naturen, är det bra med naturnära inredningsdetaljer som ger den där vackra och harmoniska helheten.

Det finns många bra råd hur man inreder snyggt med växter och gröna växter passar perfekt i ett hem som har en ekologisk inredningsdesign! Det kan vara snyggt att placera växterna på olika höjd som att hänga en hängväxt i fönstret och kombinera med en stor golvpalm bredvid. Ett annat smart tips för att skapa dynamik, är att köpa ett blombord och ställa olika växter på. Något man heller inte ska glömma är att det är snyggt med belysning över plantor och växter med ett riktat ljus nedåt.