Design kan vara något som innebär kreativt skapande i olika material. Ett av dessa material är textiler och klädbranschen. Det finns många kända kläddesigners genom tiderna som skapat och skapar kläder som kan vara snygga, klassiska, praktiska, uppseendeväckande eller tidlösa.

Kända designers och snygga kläder

När det kommer till kläder, finns det ingen gräns för hur många stilar man kan finna ute i världen!

Klädmode influerar många samhällsstrukturer och inom kulturens olika skikt. Tack vare kända kläddesigners skapade verk, har de även gjort filmer på den vita duken mycket mer intressanta och livfulla. På den vita duken finns det stora kläddesigners som influerat filmer och gjort dem mer minnesvärda. Ett bra exempel på ett stort namn inom mode- och designvärlden är Giorgio Armani som ligger bakom kläderna i storfilmer som American Gigolo, 48 timmar, De Omutbara och The Italian Job. En annan riktigt kreativ klädskapare, är Jean Paul Gaultier som bland annat ligger bakom de fantastiskt kreativa klädskapelserna i storfilmen Det femte elementet med en ung Milla Jovovich och Bruce Willis. Kläddesigners som Donna Karan, Gianni Versace och Karl Lagerfeld är några fler stora namn som satt sin pränt på omvärlden inom hela modebranschen med sina tidlösa, tilltalande och klassiska kläder. Om man vill finna riktigt snygga kläder som är tidlösa och snygga att bära, finns det bra märken i Sverige att använda sig av. Ett märke som absolut har variation och tilltalande design är snygga kläder av By Malina som ger varje kvinna en unik look och har mycket kläder att välja på. Det kan vara allt från läderjackor, till klänningar med spets, shorts, kjolar och mycket mer i olika stilar och material!

Kända svenska modedesigners

I Sverige har det funnits och finns många kända svenska modedesigners genom tiderna. Ett namn inom mode och design i Sverige som gjort mycket avtryck på omvärlden är modetecknaren och designern Katja Geiger som år 1938 till 1940 utbildade sig vid Tekniska Högskolan. Det var senare efter sina vidare studier i USA efter 1947, som hon tillsammans med sin make startade kända svenska kollektionen Katja of Sweden. Några andra exempel på stora namn inom svensk modedesign är bland annat House of Dagmar, Tiger of Sweden, Rodebjer, Filippa K och J Lindeberg, för att bara nämna några som skapar riktigt snygga kläder! En av de största modeskaparna i modern tid som vi har idag är Lars Wallin. Bland annat är hans unika klänningar skapelser i exklusiva material som blivit uppmärksammade världen över. Lars Wallins design har synts och uppmärksammats på kända personer inom event på röda mattan, burits av kungligheter och kända politiker.