Vi har rätt tydliga inredningstrender i Sverige: många enkla och raka linjer, ljusa färger. Den skandinaviska designen är en av de mest populära. Många väljer dessutom att köpa allt de behöver från en butik. Nya möbler är alltid roligt att köpa hem, men det kan bli dyrt när du ska inreda flera rum.

Skulle ditt hem ha rum, utrymmen och sådant där ”vanliga” möbler inte får plats, eller ser konstiga ut kan du designa egna. På så sätt får du möjligheten att tillverka möblerna så att de verkligen passar där du vill ha dem. Här kommer några exempel på möbler som du lätt kan bygga själv, utan tidigare kunskap.

Ett bord

Att bygga ett matbord kan du göra med endast ett antal enkla material och medel, och sätta ihop relativt snabbt. Detsamma gäller ifall du behöver någon annat typ av bord, nattduksbord, långbord och så vidare. Ska du däremot bygga ett stort matbord är det extra viktigt att du har plats och verktyg för att sätta ihop det. Leta gärna efter instruktioner på nätet ifall du känner dig osäker på hur du ska gå till väga.

Hyllor

En annan möbel som är relativt lätt att bygga själv är hyllor. Många personer säger att de byggt sin egen hylla utan några speciella instruktioner. Om du vill ha en mindre, okomplicerad hylla krävs det endast att du sätter ihop några delar som går att hänga upp, eller ställa mot väggen.

Dessutom finns det en lång lista med olika hyllor du kan välja mellan. Leta efter inspiration ifall du inte vet vilken hylla som passar bäst i det rum du behöver den.

Skåp/byrå

En av de svåraste möblerna att få till att passa ordentligt är byråer och skåp. Antingen sticker de ut för långt från väggen eller så är de för stora/små. Genom att bygga ett eget skåp eller byrå kan du verkligen få den förvaring du har behov av. Dock kräver det en hel del mer jobb när du ska bygga en byrå/skåp jämfört med om du endast bygger en hylla.

Oavsett vad du väljer att bygga för möbler rekommenderas det att du letar efter instruktioner på nätet, i alla fall om du saknar tidigare kunskaper. Det är även viktigt att du planerar, skriver ner alla mått och dubbelkollar allting innan du sätter ihop de separata delarna.