Skandinavisk design är en avskalad, naturligt ren och funktionell stil som har tagit världen med storm. Det handlar inte bara om färg och form utan skandinavisk stil handlar mycket om att skapa en känsla. Hörnstenarna i ett hem med skandinavisk stil är en mix av svala toner som vitt och grått mot kontrasterande färger, varma naturliga material som läder, trä och metall, blommor och växter, väl valda inredningsdetaljer, en mix av designklassiker och trendfavoriter samt mycket mjuka kuddar och plädar i olika material. Det som mest präglar den skandinaviska stilen är mixen av allt. Blanda material, prisklasser och kulörer. En snygg designerstol, ett loppisfynd och någon budgetpryl är perfekt.

Personlig konst

Personlig konst är en del av den skandinaviska stilen. Om du vill ha något nytt att hänga på väggen har https://dearsam.se/ ett stort sortiment av posters och ramar men även förslag på tavelväggar. Om du väljer en tavelvägg eller en ensam ram på väggen har mindre betydelse. Det är det bakom glaset som är viktigt. Fotokonst är något som är väldigt populärt. Du kan skapa en härlig dynamik med svartvita fotografier eller hänga upp olika bilder som alla förmedlar samma känsla, det kommer prägla rummet. Det viktigaste är att du väljer något du tycker är snyggt. När du inreder i skandinavisk stil kan du ha en färgbas som är diskret neutral som går i vitt, svart eller någon jordnära ton som beige, grön eller grå.

Skandinavisk design går aldrig ur tiden

Formerna i skandinavisk design är rena utan utsmyckningar och överdrivna tilltag och det finns en ärlighet i designen. Skandinavisk design är så mycket mer än bara möbler och glas utan begreppet innefattar en hel stil som förknippas med ljus, enkelhet, funktionalitet, hållbarhet och en kärlek till naturen. Några kända skandinaviska designers är Bruno Mathsson, Arne Jacobsen, Alvar Aalto och Yngve Ekström. Många skandinaviska designer har ikonstatus över hela världen. Skandinavisk design beskrivs ofta som minimalistisk med en hög kvalité. Om du köper möbler gjorda av en skandinavisk designer får du möbler som håller för flera generationer. Det är också tidlösa så att du kan verkligen ha skandinavisk design år ut och år in. Det fina med den skandinaviska designen och det kanske många gillar är att ett par snyggt designade matstolar passar lika väl i paradvåningen som i stugan på landet.